Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny drapssak henlagt

Gunn Merete Lode, funnet drept utenfor Bryne august 2001.
Gunn Merete Lode, funnet drept utenfor Bryne august 2001. Foto: Politiet / SCANPIX
Sist oppdatert:
Politiet i Rogaland har i denne omgang gitt opp å finne mannen som drepte 32 år gamle Gunn Merete Lode på Bryne i slutten av august for to år siden. Det samme skjer om et par uker med Birgitte Tengs-drapet.

Etterforskerne har et vitne som sto like ved da drapet skjedde. De har drapsmannens DNA, men ingen drapsmann. Nå havner drapet på 32 år gamle Gunn Merete Lode i arkivet til Rogaland politidistrikt.

- Man har ingen fornuftige videre oppgaver å gi til våre ansatte og de som har hjulpet oss i denne saken også, dermed blir saken lagt til observasjon, sier Olav Sønderland, politimester i Rogaland politidistrikt, til TV 2.

Tre drap henlagt

Drapet på Gunn Merete Lode er det tredje drapet på en ung kvinne på vei hjem en lørdagskveld som politiet i Vestlandsfylket i år gir opp og arkiverer. I januar stanset politiet jakten på drapsmannen til 20 år gamle Tina Jørgensen som ble drept 24. september i 2000.

- Jeg er ikke frustrert og skuffet over innsatsen. Den har vært formidabel både i Tina-saken og i Lode-saken. Jeg er imponert over det som er gjort, men må bare ta til etterretning at all den kompetanse og kunnskap som finnes på dette området ikke har ført frem, sier Sønderland.

Om et par uker skjer det samme med etterforskrningen etter drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs, sier politiavdokat i Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt, Tor Buberg, til TV 2. Sønderland liker ikke at drapssaker legges bort.

- Det å oppklare drap er prioritet nummer en, og det er helt naturlig å få en frustrasjon når det ikke lykkes, sier politimesteren.

De tre drapssakene har kostet politiet mange titalls millioner kroner bare i etterforskning. I tillegg kommer erstatninger til fetteren til Birgitte Tengs, og samboeren til Tina Jørgensen som begge ble utpekt som drapsmenn, men frifunnet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!