RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny drittmistanke i Kristiansand

Et nytt firma har kommet i politiets søkelys som mulig «opphavsmann» for dritten som fløyt i Kristiansand.

- Vi har tatt noen prøver og fått noen resultater. Ting kan tyde på at det kan stamme fra Fiskå Mølle, sier etterforskningsleder Geir Hansen i Agder politidistrikt til Nettavisen.

Dermed er en ny mulig syndebukk utpekt.

Flere i søkelyset
Det hele startet forrige uke da helsemyndighetene i Kristiansand advarte alle mot å bade mellom Flekkerøya og Randesund.

- Enorme mengder kloakk flyter fra Flekkerøya til Randesund, sa kommuneoverlege Vegard Vige til Nettavisen. Blant annet inneholdt dritten store mengder av bakterien e-coli.

Det italienske cruiseskipet Costa Magica ble den første syndebukken. Skipet hadde ligget i havn i Kristiansand 22. juni. Cruiseselskapet avviste påstandene. Senere har politiet sett etter andre mulige opphav. Blant annet Felleskjøpet i Kristiansand.

- Ukjent
Nå viser foreløpige resultater fra prøvene tatt av dritten i vannet, at det kan stamme fra dyrefôrprodusenten Fiskå Mølle på Odderøya.

- Dette er foreløpig. Vi får mer utfyllende svar om dette i neste uke, sier etterforskningsleder Hansen. Politiet har vært på fabrikken og sjekket forholdene, men på grunn av ferieavvikling er det ikke gjennomført avhør av ledelsen eller ansatte ved fabrikken.

Nettavisen var fredag i kontakt med Fiskå Mølle, og får opplyst at bedriften ikke kan kommentere mistanken på grunn av ferieavvikling.

Vi får likevel opplyst at bedriften ikke har kjent til at de eventuelt skal ha sluppet ut noe som forsøplet strendene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere