RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny E6 kan bli en realitet

Ny E6 gjennom Gudbrandsdalen kan bli en realitet som følge av budsjettforliket i Stortinget.

Hvert eneste døgn kjører mellom 5000 og 10.000 biler på E6 mellom Lillehammer og Otta gjennom Gudbrandsdalen. Flere steder er veien dårlig og trenger utbedring. Men selv om planene foreligger, har midlene uteblitt. Regjeringen skal nå utrede om private utbyggere kan gjøre jobben. Det kan både bli billigere og gå fortere.

Øyner håp
- Vi har hatt deler av strekningen klar for utbygging i åresvis. Jeg kan ikke fatte og begripe at vi skal drive og planlegge hvis vi ikke skal bygge det, sier Tore A. Nistad, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet til TV 2 Nyhetene. Nå øyner han håp gjennom budsjettforliket med Regjeringen.

Vil koste 2,8 mrd
Her har Frp fått gjennomslag for å vurdere om én privat utbygger kan få ansvaret for utbyggingen slik at ny E6 gjennom Gudbrandsdalen kan komme raskere og bli billigere.

- Vi kan ta bygge hele strekningen under ett. Det er kalkulert til 2,8 milliarder kroner, og det er billig for en helt ny vei fra Lillehammer til Otta, sier Nistad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere