RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny fartsbølle-rekord i Bergen

Politiet i Bergen går mot et rekordår i antall førerkortbeslag.

Trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon har en dyster statistikk så langt i år. Ved utgangen av oktober har seksjonen beslaglagt hele 143 førerkort, seks mer enn i hele fjor.

- Det tar visst ikke slutt. Og i fjor var det faktisk mye mer enn det har vært de tidligere årene. Kurven går bratt oppover, sier politiførstebetjent Jens Kleppe ved trafikkseksjonen.

- Nedslående
Det er beskrivelsen Kleppe gir tallene på førerkortbeslag. For med to måneder igjen av året, er det slett ikke umulig at det kommer ytterligere 20 beslag på listen.

- Det kjøres friskt selv om det er vinter. I januar og februar hadde vi begge månedene godt over 20 beslag.

- Men hva er årsaken til de mange beslagene?
- Vi vet vel ikke årsaken vi heller - det er nok en kombinasjon av mange ting. En årsak kan være at vi stadig jakter verstingene. Vi vet at det kjøres fort og vi vet hvor det gjøres, sier Kleppe.

Dermed ser det altså ikke ut til at det høye bøtenivået har skremt folk til å lette på høyrefoten eller fra å ta snarveier i trafikken.

- ¨Det kan også virke som en del mennesker ikke er klar over konsekvensene ved å kjøre mot kjøreretningen eller mot et skilt. Man tenker ikke over hvor «lett» det er å miste førerkortet.

Prikkene slår inn
Den store hovedvekten av beslagene stammer fra fartskontroller, men prikkbelastningen har også begynt å gjøre seg gjeldene.

- Det er noen om har mistet førerkortet for åtte prikker, og det er en liten økning i forhold til i fjor. Men en kan ikke si at dette er årsaken til økningen i våre beslag. Det er bare en liten medvirkende årsak.

Bare i helgen innkasserte politiet fem mye førerkort til skuffen merket beslag. Verdt å vite er det også at trafikkseksjonen ved Sentrum politistasjon bare dekker selve sentrum. Plusser en på de lokale lensmannskontorene samt UP, vil nok beslagstallene stige til nye høyder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere