RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny jente E.coli-smittet

Sist oppdatert:
En jente (3) fra Lunner i Oppland er E.coli-bakteriens 16. offer.

Jenta ble smittet av bakterien i helgen 13. til 15. januar, og ble syk en uke senere.

Syk over tid
- Jenta har hatt diare, oppkast og feber i en lengre periode uten at hun var alvorlig syk. Hun kom til lege i forrige uke, og vi tok da avføringsprøver av henne. Vi fikk bekreftet bakterien i går kveld, og hele systemet er satt i sving i løpet av det siste døgnet, sier kommunelege Jon Arne Ødegaard til TV 2 Nettavisen.

I dag ble E.coli-bakterien også funnet i Gilde Birkebeiner Fjellmorr.

I fin form
Jenta er i fin form, og var på utredning på Lillehammer sykehus i dag.

- Forholdene var tilfredsstillende, og hun ble sendt hjem igjen. Allmenntilstanden er relativt stabil og bra. Nå er det tiltakene i lokalmiljøet som er viktig, sier Ødegaard.

Smittesporing starter torsdag
- Hvilke tiltak er satt i gang?

- Vi har hatt informasjonsmøte med alle berørte parter i kommunen, og alle barnehagestyrerne. I ettermiddag har vi hatt møter med alle foresatte til barna i jentas barnehage, Harestua barnehage på Lunner. Og vi har selvsagt gitt beskjed til sentrale helsemyndigheter, sier Ødegaard.

Jenta har spist en pølse som er mulig smittekilde, men Mattilsynet begynner ikke smittesporingen før torsdag formiddag.

Treåringen fra Lunner er den farlige bakteriens 16. offer. Ti av de smittede pasientene fikk akutt nyresvikt, og en fireåring døde av smitten. Mattilsynet utpekte først kjøttdeig fra Gilde som smittekilde, men heller nå mot morrpølse fra Gildes Terina-anlegg i Sogndal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere