RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet har stengt den nye klatreparken Høyt & Lavt i Bergen etter en hendelse på området natt til søndag.
Politiet har stengt den nye klatreparken Høyt & Lavt i Bergen etter en hendelse på området natt til søndag. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN (Bergensavisen)

Ny klatrepark stengt etter mistanke om sexovergrep

Under et døgn etter at klatreparken åpnet i Fana har politiet stengt parken. Politiet etterforsker et anmeldt overgrep i parken natt til søndag.

Under et døgn etter at klatreparken åpnet i Fana har politiet stengt parken. Politiet etterforsker et anmeldt overgrep i parken natt til søndag, skriver Bergensavisen.

Politiet har stengt den nye klatreparken Høyt & Lavt i Bergen etter en hendelse på området natt til søndag.

Hordaland politidistrikt bekrefter overfor BA at de har iverksatt etterforskning. En kvinne oppsøkte Legevakten ved 03-tiden og fortalte at hun var voldtatt. Senere på morgenkvisten ble politiet varslet om hendelsen.

Det var BT som først meldte om hendelsen.

Anmeldte voldtekt

Jourhavende politijurist Sylvia Myklebust ønsker overfor BA ikke å kommentere saken fordi sentrale vitner søndag formiddag ennå ikke er avhørt. Hun frykter at vitner kan bli påvirket av medieoppslag.

– En kvinne har levert inn en voldtektsanmeldelse. Den skal ha skjedd i klatreparkens område, men ikke i selve bygget, sier operasjonsleder Morten Kronen til TV 2.

Kriminalteknikere ankom parken tidligere søndag og saumfarer et område på jakt etter tekniske spor.

Skjedde utendørs

Høyt & Lavt Klatrepark på Kirkebirkeland ble offisielt åpnet lørdag.

Konstituert daglig leder ved Høyt & Lavt Bergen, Ole Kristian Hansejordet bekrefter overfor BA at parken er stengt av politiet.

– Ja, vi må holde parken stengt på formiddagen i dag. Det har med en hendelse som ikke har noe som helst med selve klatreparken å gjøre, sier han.

Parken skulle åpne klokken ni søndag, men i stedet ble de ansatte møtt av politiet som ga beskjed om at det har skjedd en hendelse på området som etterforskes.

Ber besøkende ta kontakt

Hansejordet oppfordrer besøkende om å holde seg oppdatert på klatreparkens nettsider. Besøkende som allerede har kjøpt billett til søndag, bes ta kontakt med klatreparken på e-post.

– Ja, det er det. Vi ber de kontakte oss på bergen@hoytlavt.no og da vil vi enten refundere billettene eller endre dato på billettene, sier Hansejordet.

Det er foreløpig ikke klart når parken kan åpne igjen.

Les flere nyheter fra ba.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere