RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny klimasatsing i kommunene

Foto: Czarek Sokolowski (AP)
Miljøverndepartementet og KS ble tirsdag enig om å jobbe enda tettere sammen for å redusere klimagassutslippene i kommunene.

Oslo (ANB): - Jeg er svært glad for at KS nå forserer arbeidet med klimaplaner i kommunene, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, som lover å involvere KS i prosessen fram mot klimatoppmøtet i København i desember 2009.

870.000 kroner
Utenriksdepartementet ga i den forbindelse tirsdag 870.000 kroner til «ICLEI – local governments for sustainability» som koordinerer kommunesektorens internasjonale prosess inn mot klimatoppmøtet i København.

Innenfor programmet «Livskraftige kommuner» arbeider allerede mer enn 150 kommuner med klima- og energitiltak. KS har i tillegg gjort klima til ett av tre hovedsatsingsområder de nærmeste årene.

Klimaplaner
- Kommunene er viktige medspillere i det norske samfunnet, og regjeringen ønsker å spille på lag med KS for å oppnå nødvendige reduksjoner av klimagassutslipp, sier Solheim.

Alle kommuner skal nå utarbeide klimaplaner, og mange kommuner er godt i gang.

- Det er også viktig at klimatilpasning blir en del av det forebyggende klimaarbeidet. Regjeringen vil utarbeide statlige retningslinjer for dette arbeidet som skal konkretisere kravene til kommunenes klimaplaner, sier miljø- og uviklingsministeren. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere