*Nettavisen* Nyheter.

Ny knivstikking i Oslo

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Politiet jager kjent gjerningsmann.

03.05.09 15:32

Klokken 12.47 søndag fikk politiet i hovedstaden inn melding om nok en knivstikking i Oslo. Denne gangen skal en mann på rundt 24 år ha blitt knivstukket i nærheten av Foss Videregående skole.

- Fornærmede ble ikke alvorlig skadet og er kjørt på legevakten. Politiet har vært på stedet, og vi har fått opplysninger om hvem som står bak knivstikkingen, sier operasjonsleder Gunn Anita Bjørnbakk i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Det er syvende gang oslopolitiet har rykket ut på grunn av bruk av kniv denne helgen.

Flere oppdrag
Det er under ett døgn siden forrige episode. Den skjedde rundt klokken 18.30 lørdag. Da ble oslopolitiet varslet om en knivstikking ved t-banenedgangen ved Jernbanetorget i bydel Sentrum.

- En 34 år gammel mann ble stukket flere ganger i ryggen. Han er fraktet til Ullevål universitetssykehus med ukjent skadeomfang, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Politiet leter fortsatt etter gjerningsmannen.

Ingen kjenning
- Vi arbeider fortsatt med å samle inn vitnebeskrivelser, og har ikke noe signalement vi vil gå ut med på det nåværende tidspunkt , sier Belle.

Den fornærmede er ukjent for politiet, og vurderes ikke som en del av miljøet som har tilhold utenfor Jernbanetorget.

Natt til 1. mai rykket politiet i hovedstaden ut på hele fire tilfeller av knivvold. Fredag hendte det igjen da en 25 år gammel mann knivstakk eks-kjæresten foran øynene på hennes to år gamle datter.

- Jeg kan ikke si noe om hvorfor det har vært brukt så mye kniv i hovedstaden akkurat denne helgen, men det er ikke noe hyggelig, sier Bjørnbakk til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.