RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Kon Tiki-ekspedisjon i fare

Sist oppdatert:
Tap av sponsorer etter katastrofen i Sørøst-Asia skaper problemer for den nye Kon Tiki-ekspedisjonen.

«Tangaroa-ekspedisjonen» som den også er kjent som, kan i verste fall bli utsatt et år dersom ikke gruppen bak organisasjonen klarer å hente inn en million kroner i god tid innen avreise i slutten av mai.

- Vi har mange møter på blokka og en stor organisasjon i ryggen, og bruker den så godt vi kan for å rekruttere nye sponsorer. Dersom vi klarer å få inn en halv million innen ti dager, så regner vi med at ekspedisjonen går som planlagt, sier lederen for ekspedisjonen, Torgeir Sæverud Higraff.

Håper på statsstøtte
I forbindelse med markeringen av unionsoppløsningen håper Higraff også på støtte fra Norge 2005. Hittil har de imidlertid ikke bidratt med noen midler, men det har derimot svenskenes jubileumskomité.

- Vi har fått 50.000 kroner fra svenskene, og håper på tilsvarende velvilje fra Norge, forteller Higraff.

Kan bli utsatt ett år
Skulle finansieringen falle igjennom, blir ekspedisjonen utsatt et år. På grunn av vær og vind må ekspedisjonen nemlig starte i slutten av mai – på grunn av monsunstormer og havstrømmer.

- Vi kan bare ikke dra uten å ha alt på plass, men må følge naturens gang. Vi har henvendt oss til de som er glade i havet for å få støtte, og dem er det ganske mange av, så vi er optimister, sier han.

Tangaroa-ekspedisjonen skal etter planen starte den 28. mai fra Peru, og ende opp i Polynesia 101 dager senere. Som under den originale Kon Tiki-ekspedisjonen består besetningen av fem nordmenn, en svenske og en papegøye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere