RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny kvinne (31) bundet, voldtatt og ranet

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Oslo-politiet etterforsker enda en brutal voldtekt med påfølgende ran.

Det opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Nettavisen. Den russiske kvinnen meldte seg etter at det ble kjent at to ungarske kvinner på 30 og 36 år ble bundet, voldtatt og ranet på Frogner mandag ettermiddag. Overgrepene mot de to skal ha pågått i en til to timer.

Les også:- To kvinner voldtatt i Oslo

- Jeg kan bekrefte at de ungarske kvinnene har vært åpne på at de kom til Oslo for å prostituere seg, men jeg vil understreke at saken ikke blir noe mindre alvorlig av det. Ingen kvinner skal måtte tåle denne typen overgrep. Vi ser svært alvorlig på saken og den har topp prioritet, sier Rohde.

Vag beskrivelse
Det har tidligere blitt meldt at de ungarske kvinnene har opplyst at de to voldtekts- og ransmennene er afrikanske, men Rohde sier at dette er litt uklart.

Les også:- Stjal mobil og penger etter dobbeltvoldtekt

- Gjerningsmennene har et ikke-vestlig utseende. Ellers har de opplyst at begge hadde mørke klær. Den ene skal være liten, cirka 165-170 centimeter høy, mens den andre blir beskrevet som høy og atletisk, sier Rohde.

Ny anmeldelse
Den tredje kvinnen som har anmeldt grov voldtekt og ran til politiet, er en russisk kvinne på 31 år. Også hun jobbet som prostituert i Oslo.

- I og med den siste anmeldelsen så har vi to saker med lik modus. Natt til 7. mars skal to menn ha tatt seg inn i leiligheten hun jobbet i. De har fratatt henne datamaskin, mobil, penger og voldtatt henne, sier Rohde.

- Ble også denne kvinnen bundet?

- Ja. Som med de to andre, så ble også denne kvinnen bundet før hun ble voldtatt, sier Rohde.

Mørkerød lue
Den russiske kvinnen har gitt samme beskrivelse av gjerningsmennene som kvinnene fra Ungarn. Men i tillegg har hun opplyst at den høyeste av gjerningsmennene hadde på seg en brun jakke med hette og en mørkerød strikkelue med oppbrett.

- Vi vet ikke om det er de samme gjerningspersonene i disse to sakene, men det kan være det. Vi lurer på om det kan være flere prostituerte kvinner som har blitt utsatt for det samme, sier Rohde.

- Har disse mennene utgitt seg for være kunder?

- Nå jobber vi med å finne ut hva som er gjerningsmennenes tilknytning til kvinnene, men det iallfall ingenting som tyder på at dette er ordinære kundebesøk, sier Rohde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere