RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny kvinne i terrorsaken

(Foto: Politiet)
Sist oppdatert:
Nok en kvinne er trukket inn i terrorsaken. Bilen som ble beslaglagt i helgen tilhører en bekjent av Bhatti.

Politiet mener at nettopp denne bilen kan knyttes opp til skytingen mot synagogen natt til 17. september. I helgen ble den beslaglagt, og det knyttes nå stor spenning til om dette faktisk er fluktbilen.

Kvinnen er den fjerde kvinnen som knyttes opp mot den hovedtiltalte Arfan Qadeer Bhatti. Fra før av er kona hans, TV 2-reporteren og en 22 år gammel kvinne som møtte i retten, blitt dratt inn i saken.

TV 2-reporteren skal angivelig ha hatt et forhold til Bhatti.

En 22 år gammel kvinne beskrev seg selv som en god venn av Bhatti til Dagbladet søndag.

- Interessant spor
Advokaten hans, John Christian Elden, vil ikke kommentere spekulasjonene om hans klients mange kvinneforhold. Han er likevel spent på hvilket resultat man får fra de tekniske undersøkelsene av bilen.

- Det må understrekes at den bilen som nå er tatt i beslag er en annen bil enn den røde bilen politiet hevder min klient disponerte den aktuelle natten, sier Elden til iOslo.no.

Det politiet har slått fast er at Bhatti ikke benyttet sin egen bil, en sort Mercedes, natten det ble skutt mot synagogen. Ifølge kilder skal det være en rød Nissan Maxima. Det er altså ikke denne bilen som er beslaglagt, men en annen bil.

- Ut over det avventer jeg med interesse de tekniske undersøkelser som jeg håper kan gi bevis av betydning for saken, sier Elden.

Håper på beviser
Politiet skal ikke være sikre på at denne bilen var den som ble brukt i skytingen mot synagogen, men siden en kvinne som Bhatti skal kjenne til eier den, håper politiet at man finner tekniske beviser i den.

Etter at varetektsspørsmålet ble klargjort lørdag har Politiets sikkerhetstjeneste tatt over etterforskningen av saken. Der vil man ikke kommentere hvem som eier bilen som er beslaglagt.

- Etterforskningen pågår for fullt, men vi vil ikke si noe om hvilke resultater vi får nå. Faktisk vil vi nok være sparsommelige med kommentarene de neste dagene, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere