RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny «lommemann» tatt

Foto: POLITIET/ SCANPIX
Sist oppdatert:
Forsvarerne til den antatte Lommemannen mener blotteren (29) med hull i lommene må sjekkes opp mot Lommemannen-sakene.

(iOslo.no) Tirsdag ble en 29-åring tatt for blotting utenfor flere barnehager og skoler på Hovseter i Oslo. Da politiet undersøkte mannen, hadde han ikke bare åpen smekk - men også hull i lommene. Tilsvarende bukser ble også funnet hjemme hos den 56 år gamle bergenseren, som er siktet i Lommemannen-saken.

Nå er det altså nok en person som er tatt - med hull i buksene.

Interessant
- Som forsvarer synes jeg dette er kjempeinteressant. Vi har en teori om at det kan være flere som står bak, siden det er snakk om så mange saker, sier advokat Gard Lier, en den Lommemannen-siktedes to forsvarere.

Han hadde ikke hørt om saken før iOslo.no opplyste ham om pågripelsen. Nå mener han saken må kobles opp mot Lommemannen-sakene.

Ifølge politiet er mannen som ble tatt for blotting i dag godt kjent av politiet for flere lignende forhold tidligere.

- Må etterforske for og imot
- Dette er opplysninger som dette teamet absolutt må se nærmere på. Politiet skal ikke bare etterforske hva som taler mot en person, men også ting som taler for en person, sier advokaten til iOslo.no.

Han begrunner dette med at tallet på saker man knytter 56-åringen til har sunket betraktelig.

- Da vi begynte saken var det flere hundre tilfeller. Nå er det ned mot 160. De har hatt alibisjekk i flere av sakene. Da bør de også foreta seg dette i denne saken her, mener han.

Sakene blir trolig koblet
Jourhavende etterforsker Øyvind Matre ved Majorstua politistasjon, som har ansvaret for saken, bekrefter at saken etter all sannsynlighet vil bli koblet sammen med Lommemannen-komplekset.

- Det er naturlig å prate med dem som etterforsker den saken. Det vil nok bli gjort, sier Matre til iOslo.no.

Advokat Lier vurderer nå å få innsyn i 29-åringens sak, om ikke teamet som etterforsker Lommemannen-sakene gjør det på eget initiativ.

- Jeg skal gjøre det vi kan for å få tilgang til denne saken. Den underbygger vår teori om at det kan være flere gjerningsmenn. Det er meget interessant, sier han.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere