RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny metode varsler om fotobokser

Tusenvis av nordmenn varsles i dag om fartskontroller via sms. Nå kommer nok et system for å unngå fartsbøter.

Så skremmende er politiets fartskontroller for mange at det stadig dukker nye metoder for å slippe unna.

Med en såkalt gps-navigator kan man finne de aller fleste adressene i Norge. Nå er det enkelte som har funnet ut at den i tillegg til å vise deg hvor du til en hver tid befinner deg, også kan brukes til å varsle hver gang du nærmer deg en fotoboks.

Utstyret vet til en hver tid hvor bilen er, og ved å laste ned lister fra internett over hvor fotoboksene står, blir brukerne automatisk varslet hver gang en fotoboks dukker opp.

Politiet tar stadig flere fartssyndere med fotobokser, og i løpet av de neste tre årene vil antall fotobokser bli fordoblet. Men utstyr som varslet hvor boksene står, har politiet liten sans for.

- Vi synes at dette ikke er det beste med tanke på trafikksikkerhet. Vi mener at folk som kjøper den type utstyr, på en måte legger til rette at for at man ikke får respekt for trafikkbestemmelsene, sier politimester Oddbjørn Melhus i Politidirektoretat til TV 2 Nyhetene.

- Det er ikke ulovlig å kjøpe og å være i besittelse av den type utstyr. Så vi har intet hjemmelsgrunnlag til å forby utstyret, sier Melhus.

Politiet vil nå vurdere om det er mulig å forby varsling av fotobokser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere