RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny natt på vidda

Foto: Joachim Strøm-Erichsen
Sist oppdatert:
Dårlig vær men god stemning på Halne Fjellstova der 200 bilister sitter fast i påsken.

200 bilister sitter ennå værfast på Halne Fjellstova etter at to kolonner ble sittende fast på fjellet onsdag kveld. Torsdag er det vind med storm styrke på Hardangervidda. Kolonnene kommer seg ikke ned før tidligst fredag.

- Det går mye i kort, ludo og scrabble. Vi har også trådløst internett her oppe. Noen er litt skuffet, men ellers er folk generelt ved godt mot. Alle skjønner at ingen kan gjøre noe fra eller til, sier ansatt Joachim Strøm-Erichsen ved Halne Fjellstova på Hardangervidda.

Onsdag ettermiddag sa det stopp for to kolonner som var på vei over fjellet. 50 biler med til sammen 200 reisende satt fast på veien. Torsdag kveld klarte brøytemannskapene å frakte dem til Halne Fjellstova.

- Det som skjedde var at det rett og slett var for mildt. Det var sluddføyke, og når føyka festet seg ble det til et massivt islag, sier Strøm-Erichsen.

Torsdag hadde det blitt kaldere, men da var det alt for mye vind til å kjøre. Også brøytemannskapene sitter fast på fjellstua. De har forsøkt å brøyte veien, men vinden gjør at snøen raskt blåser tilbake på asfalten.

- Slik varslet ser ut akkurat nå, vil de gjøre et forsøk på å føre bilene ned fra fjellet i løpet av morgendagen. Det eneste som kan skje om kolonnen kjører av gårde nå, er at den blir stående fast rundt neste sving, sier Strøm-Erichsen.

Halne Fjellstova har 80 sengeplasser. Før kolonnene kom onsdag kveld, var to tredeler av rommene opptatt. Dermed ligger nærmere 150 mennesker på madrasser og sofaer rundt omkring i fjellstua.

- Dette har skjedd før, så det er ingen ny situasjon for oss som jobber her oppe. Vi har et godt lager av mat, sier Strøm-Erichsen. Betjeningen har også fått hjelp fra noen av gjestene. En av dem er til daglig kokk i Nordsjøen, og er dermed godt vant med storkjøkken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere