RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny nestleder i Oslo Ap

Sist oppdatert:
Beate Svenningsen er valgt til ny nestleder i Oslo Ap etter at Anne Lise Ryel trakk seg etter Kraby-saken.

Valgkomiteen i Oslo Ap hadde innstilt på Nina T. Grønvold som ny nestleder. Under årsmøtet lørdag 8. mars ble Beate Svenningsen valgt til nestleder med 114 mot 106 stemmer. Grønvold ble derimot valgt enstemmig inn i styret i partiet. Jan Bøhler fortsetter som leder i Oslo Arbeiderparti. Det samme gjør nestleder Ivar Christiansen. Svenningsen ble valgt inn etter at Anne Lise Ryel trakk seg etter den såkalte Kraby-saken.

Ryel var enstemmig innstilt til å fortsette som 1. nestleder i Oslo Ap, men det var før hennes samtale med eks-statsråd Manuela Ramin-Osmundsen ble kjent. Den tidligere likestillingsministeren fortalte Ryel at Ida Hjort Kraby hadde stått høyt oppe på lista over aktuelle kandidater til åremålet som barneombud. Ryel videreformidlet dette til Kraby, med den konsekvens at Ryel ringte departementet og sa at hun likevel ikke ville trekke sin søknad på stillingen som barneombud.

Ryel har fått kritikk for ikke å opplyse Jens Stoltenberg om at hun tipset Kraby om hva Ramin-Osmundsen hadde fortalt henne. Ryel valgte dermed å trekke seg som nestleder.

Les også: Anne Lise Ryel trekker seg

Gerd Liv Vallas venn, Nina Tangnes Grønvold, ble innstilt som nestleder, men årsmøtet i Oslo Ap ville det altså annerledes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere