RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny pågripelse i Nokas-saken

Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): En 29 år gammel mann fra Oslo ble sent tirsdag kveld pågrepet og siktet for etterfølgende bistand i forbindelse med Nokas-ranet.

- Vi pågrep en 29 år gammel mann i Oslo sent tirsdag kveld, sier etterforskningsleder Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Mannen ble pågrepet rundt midnatt tirsdag, og ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører.

29-åringens forsvarer, Marte Svarstad Brodtkorb, sier til TV 2 at hun ikke kan kommentere hva som kom frem under fengslingsmøtet.

- Deltok ikke
- Gjennom etterforskningen fant vi grunn til å pågripe ham. Han er siktet for etterfølgende bistand i forbindelse med Nokas-ranet, og er ikke siktet for medvirkning til ranet, presiserer Rossebø.

Han opplyser at pågripelsen ble gjort i samarbeid med Oslo-politiet, og at pågripelsen gikk rolig for seg.

- Kjenner de involverte
Den siktede skal ifølge Stavanger Aftenblad kjenne flere av de involverte i Nokas-saken og er tidligere domfelt. Dette ønsker Rossebø ikke å kommentere.

- Vi identifiserer han ikke på noen som helst måte, og vil heller ikke fortelle hva vi vet om han fra tidligere, sier etterforskningslederen.

Politiet begjærer fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud for 29-åringen. Fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører. Kjennelsen blir etter det TV 2 Nettavisen forstår først klar senere i ettermiddag.

Utelukker ikke flere
Så langt er 20 personer siktet for medvirkning til Nokas-ranet, og Rossebø utelukker ikke flere pågripelser av medhjelpere.

- Det er ikke godt å si om det blir flere pågripelser. Mannen vi nå har pågrepet er en av mange i forbindelse med at vi også har som mål å få tak i at de som har hjulpet til på en eller annen måte, enten i før eller etter ranet, sier Rossebø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere