*Nettavisen* Nyheter.

Ny planet kan ha liv

Astronomer har funnet en planet som de mener har et godt utgangspunkt for liv. Se video.

25.04.07 08:38

Bakgrunnen for dette er at det finnes gode muligheter for at planeten har god temperatur og vann, noe som anses å være kriterier for liv.

- Dette er den hittil viktigste oppdagelsen i sitt slag. Men den kommer ikke helt uventet, sier astronomen Malcolm Fridlund i den europeiske romorganisasjonen ESA.

Rød sol
Planeten har trolig en temperatur som gjør det mulig for organismer å overleve. Dessuten kan det finnes vann der, noe som er en forutsetning for at livsformer skal kunne eksistere, skriver Daily Mail.

Planeten kretser rundt en «sol» som egentlig er en rød dvergstjerne med navnet Gliese 581, som befinner seg vel 20 lysår fra jorda.

Vann i flytende form
Bak oppdagelsen står en gruppe franske, portugisiske og sveitsiske astronomer ved observatoriet European Southern Observatory i Sør-Tyskland. De beskriver oppdagelsen i tidsskriftene Astronomy og Astrophysics.

- Vi antar at temperaturene på planeten ligger mellom 0 og 40 grader Celsius, noe som betyr at det kan finnes vann i flytende form der, sier Stéphane Udry ved Geneve-observatoriet i Sveits.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.