RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny promilleskandale i HSD

HSD-fergen MF Os.
HSD-fergen MF Os. Foto: hsd.no
Sist oppdatert:
I går startet rettssaken mot mannskapet som kjørte HSD-ferge i beruset tilstand, og i morges ble nye HSD-ansatte tatt i promillekontroll om bord.

Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD) kan være rammet av en ny fylleskandale – og det dagen etter at den første kom opp i retten.

Torsdag startet rettssaken mot fire tidligere ansatte som ble tatt for å ha fyllefestet om bord i ferga 7. november i fjor.

Og fredag morgen oppdaget politiet en ny fest om bord i en HSD-ferge. Det var lensmannen i Austevoll som ble oppmerksom på festen om bord i MF ”Os” som lå til kai på Hufthammer.

- Lensmannen hørte at det var fest om bord. Han fikk tak i kapteinen, som virket beruset. Kapteinen fikk beskjed om at politiet kom tilbake før fergen skulle gå, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Og da mannskapet på seks blåste promilletesten fredag morgen, blåste kapteinen, styrmannen og maskinisten rødt ifølge politiet. Det ble tatt blodprøve av alle sammen, og MF ”Os” ble nektet å forlate kai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere