Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny regjeringsplattform kan bli lagt fram i midten av neste uke

Det var sol og stille utenfor Granavolden Gjæstgiveri fredag. Regjeringsforhandlingene er i nå sluttfasen, men fremleggelsen kan la vente på seg til midten av neste uke. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Det var sol og stille utenfor Granavolden Gjæstgiveri fredag. Regjeringsforhandlingene er i nå sluttfasen, men fremleggelsen kan la vente på seg til midten av neste uke. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Venstre, Frp og KrF er i sluttfasen, men fremleggelsen av en plattform kan la vente på seg til midten av neste uke.

Lørdag var det fortsatt aktivitet på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland, der forhandlingene har foregått. Det skal jobbes gjennom helgen i et forsøk på å komme til enighet om en regjeringsplattform, ifølge kilder NTB har snakket med.

Fredag ettermiddag meldte NRK at regjeringsplattformen trolig vil bli presentert på mandag, men etter det NTB erfarer, kan det komme til å drøye til tirsdag eller onsdag før plattformen blir lagt fram.

Svært lite har lekket ut fra forhandlingene, som startet 2. januar og etter planen skulle ta mellom halvannen og to uker.

Når forhandlerne er blitt enige, skal sentrale politikere i alle de fire partiene samles fysisk for å gjennomgå plattformen og komme med sine råd. Både KrF og Venstre skal konsultere både landsstyret og stortingsgruppa. Høyre skal samle sentralstyret og stortingsgruppa, mens i Frp er det landsstyret som skal godkjenne plattformen. I alle de fire partiene står sentrale partifolk stand-by. Først etter denne runden blir plattformen kjent for offentligheten.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!