RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rektor ved NTNU

Sist oppdatert:
Dekanus Torbjørn Digernes (58) er valgt til ny rektor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Professor Digernes er i dag dekanus ved Fakultet for Ingeniørvitenskap og teknologi (IVT), heter det i en pressemelding fra NTNU.

Høy kvalitet
- Høy kvalitet i utdanningsprogrammer, læringsmiljø, forskning og nyskaping er nøkkelen til å realisere NTNUs visjon. Kvalitet må stimuleres gjennom gode allianser med sterke fagmiljøer i utlandet, sier den nye NTNU-rektoren.

Digernes ønsker også et mer synlig NTNU og utfordrer sine medarbeidere til å delta aktivt i den offentlige debatten.

NTNUs nye rektor er opprinnelig fra Ørsta. Han har fartstid ved NTNU helt fra studietiden og ble uteksaminert som sivilingeniør fra Linjen for teknisk fysikk ved NTH i 1972.

Han tok doktorgraden i 1982 ved Institutt for databehandling ved NTH, med en teknisk-økonomisk analyse av design og drift av fiskefartøy.

1. august
I 1984 ble han professor II og i 1998 professor i hovedstilling, i marin prosjektering. Han var dekan ved Fakultet for marin teknikk i 1991 til 2001.

Digernes har en lang rekke styreverv både i tilknytning til NTNU og eksternt.

Den nye rektoren ble presentert for offentligheten av NTNUs påtroppende styreleder, Marit Arnstad, på en pressekonferanse i dag. Torbjørn Digernes blir formelt tilsatt i stillingen i et ekstraordinært styremøte den 30. juni og vil tiltre stillingen fra 1. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere