Ny rektor ved NTNU

Dekanus Torbjørn Digernes (58) er valgt til ny rektor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

22.06.05 15:00

Professor Digernes er i dag dekanus ved Fakultet for Ingeniørvitenskap og teknologi (IVT), heter det i en pressemelding fra NTNU.

Høy kvalitet
- Høy kvalitet i utdanningsprogrammer, læringsmiljø, forskning og nyskaping er nøkkelen til å realisere NTNUs visjon. Kvalitet må stimuleres gjennom gode allianser med sterke fagmiljøer i utlandet, sier den nye NTNU-rektoren.

Digernes ønsker også et mer synlig NTNU og utfordrer sine medarbeidere til å delta aktivt i den offentlige debatten.

NTNUs nye rektor er opprinnelig fra Ørsta. Han har fartstid ved NTNU helt fra studietiden og ble uteksaminert som sivilingeniør fra Linjen for teknisk fysikk ved NTH i 1972.

Han tok doktorgraden i 1982 ved Institutt for databehandling ved NTH, med en teknisk-økonomisk analyse av design og drift av fiskefartøy.

1. august
I 1984 ble han professor II og i 1998 professor i hovedstilling, i marin prosjektering. Han var dekan ved Fakultet for marin teknikk i 1991 til 2001.

Digernes har en lang rekke styreverv både i tilknytning til NTNU og eksternt.

Den nye rektoren ble presentert for offentligheten av NTNUs påtroppende styreleder, Marit Arnstad, på en pressekonferanse i dag. Torbjørn Digernes blir formelt tilsatt i stillingen i et ekstraordinært styremøte den 30. juni og vil tiltre stillingen fra 1. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.