Gå til sidens hovedinnhold

Ny runde for vektere hos Riksmekleren

Riksmekleren har innkalt Arbeidsmandsforbundet og NHO Handel og Service til onsdag morgen for å finne en løsning på vekterstreiken.

Vekterne i Parat ble enige med NHO Handel og Service mandag kveld og avblåste da sin del av streiken som omfattet om lag 400 vektere. For rundt 2.000 vektere fra Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) fortsatte imidlertid streiken ettersom de ikke var en del av forhandlingene.

Nå er NAF imidlertid blitt invitert til å forhandle, skriver FriFagbevegelse. Onsdag morgen er de innkalt sammen med arbeidsgiverne til å møte hos Riksmekleren i Oslo.

– Vi er innstilt på å finne en løsning i denne konflikten, men ikke for enhver pris. Avtalen som Parat har inngått med NHO om lønn basert på antall timer deltidsansatte jobber, er problematisk og helt uaktuelt å bli med på. Fastlønn er en prinsippsak for oss, sier forbundssekretær Terje Mikkelsen i Arbeidsmandsforbundet, til FriFagbevegelse.

Parat gikk mandag med på at det kan betales timelønn for deltidsansatt med inntil 20 prosent stilling, men dette avviser NAF.

(©NTB)

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken