Ny runde om Tokke-drapet

Det blir ny rettssak i forbindelse med drapet på Knut Erik Strøm i Tokke i Telemark juni 2000. Opplysninger om en tredje medvirkende har ført til at Agder lagmannsrett vil ha saken gjenopptatt.

21.06.04 10:04

Mens påtalemyndigheten i Telemark valgte å se bort fra opplysningene de to dømte kom med om en tredje involvert, har Agder lagmannsrett, ifølge Aftenposten, kommet til at det er grunnlag for å gjennoppta saken.

Likvidert

To rogalendinger, som nå er 26 og 27 år gamle, ble i 2002 dømt for overlagt drap på porsgrunnsmannen Knut Erik Strøm (43) og drapsforsøk på en annen. Drapet og drapsforsøket skjedde på en øde fjellstrekning mellom Setesdal og Telemark 22. juni 2000. De to dømte var på drapstidspunktet prøvemedlemmer i MC-klubben Hells Angels. Drapet skjedde i forbindelse med overlevering av narkotika. Mens Strøm ble skutt gjennom hodet, klarte kameraten å flykte.

Vitnebeskyttelse

Under løfte om vitnebeskyttelse fortalte de to dømte at en tredje navngitt person var med på drapet. Påtalemyndigheten valgte å se bort fra disse forklaringene, skriver Aftenposten, mens Agder lagmannsrett mener forklaringene er troverdige og gir grunnlag for ny rettssak.

- De domfelte har ikke vært pådrivere for å få saken gjenopptatt. På grunn av det de oppfatter som svik fra påtalemyndigheten, har de avbrutt videre forhør, sier 26-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag