*Nettavisen* Nyheter.

Ny SMS-rekord

- Vi er verdensmestere i å taste, skryter man i NetCom.

02.01.07 13:31

(iBergen.no): Julaften sendte vi hele 28,7 millioner sms gjennom Telenor og NetCom sine nett. I tillegg ble det sendt enorme 41,2 millioner tekstmeldinger nyttårasften. Da blir man verdensmester.

Julaften sendte vi hele 11,4 millioner sms på NetCom sitt nett. En oppgang på mer enn fire millioner fra 2005. Da sendte vi 7,1 millioner sms. Også nyttårsaften ble det satt ny rekord med 13,7 millioner sms i perioden fra klokken 00:00 til 01:00. Dette er en oppgang fra ni millioner sms året før.

5,1 mill sms første timen

Klikk på bildet for å forstørre.


På den første timen i 2007 sendte vi utrolige 2,3 millioner sms gjennom NetCom sitt nett og 2,8 millioner sms på Telenor sitt nett. NetCom sine tall tilsvarer 640 meldinger i sekunder. Tallene gjør oss til verdensmestere i mobiltasting sies det.

- SMS-tallene er formidable. Vi hadde helt klart ambisjoner om en økning, men vi hadde aldri trodd at vi skulle knuse den gamle rekorden fra i fjor. I løpet av den første timen i det nye året sendte vi 640 sms i sekundet. Det er helt enormt og viser at nordmenn er flinke å taste på mobil. Det er jo kjent at vi er verdensmestere i å bruke sms, forteller Øyvind Vederhus, kommunikasjonsrådgiver hos NetCom, til iBergen.no.

Han mener at den nye trenden er kommet for å bli.

- Vi merker spesielt ved spesielle anledninger at det sendes mange meldinger. Det som er positivt for oss er at tallene fra posten går ned. Folk sender foretrekker å sende hilsen på sms. I hele desember ble det bare sendt 18 millioner kort, en klar indikasjon på at sms er kommet for å bli, forteller Vederhus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nedgang hos Telenor

Også mms er noe som er i ferd med å skyte fart. NetComs tall fra julaften viser at det ble sendt 505.000 mms julaften, noe som er ny rekord. Julen året før ble det sendt 416.000 mms-bilder. Nyttårsaften gikk 325.000 mms-bilder, mot 282.000 året før.

- Vi merker at stadig flere folk får seg mobil med kamera. Når de finner ut av funksjonene på mobilen tar de den hyppigere i bruk. Det går litt tregere med mms, men vi merker at trenden er voksende, forteller Vederhus.

Tallene fra Telenor er ikke like gode, sett i vekst. I en mail fra informasjonssjef Anders Krokan forteller han at tallene er omtrent de samme som året før. Julaften, fra klokken 00:00 til 04:00 første juledag, ble det sendt 17,3 millioner sms. Tallene for nyttårsaften viser 27,5 millioner sms. Tallene for nyttårsaften og julaften er på samme nivå som i fjor, opplyser Telenor.

Tallene for sendte mms viser 1,3 millioner julaften, noe som er en oppgang siden i fjor. Nyttårsaften ble det sendt knappe 600.000 mms, en nedgang fra året før da det ble sendt én million mms. Nedgangen skyldes en systemfeil.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag