*Nettavisen* Nyheter.

Ny spiker i kisten for Børsen

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Lagmannsretten stadfestet i dag at Kløver Eiendom er i sin fulle rett til å kaste ut ærverdige Børs Café fra sine lokaler.

12.04.07 14:15

(iBergen.no) : Dermed ser det for alvor mørkt ut for de mange som håper at det legendariske brune skjenkestedet i Strandgaten skal få leve videre i sin nåværende form.

– Kjennelsen var ikke uventet. Vi var forberedt på dette, men skuffelsen er likevel stor, sier styreleder Olav Jordal i Børs Café AS til iBergen.no.

Han varsler at selskapet vil påkjøre til Høyesterett, og samtidig be om oppsettende virkning. Dersom det innvilges, vil skjenkestedet få drive som normalt i påvente av en endelig avgjørelse i saken.

– Det føles som at vi går i motbakke hele tiden. Men vi får se hva som skjer, sier Jordal.

Det er Kløver Eiendom, med Geir Hove og Tom Pedersen i spissen, som vil ha Børsen ut av sine lokaler, og allerede i fjor sommer sendte de oppsigelse av leieavtalen til selskapet. Kaféinnehaver Emil Gjessing mente oppsigelsen var ugyldig og argumenterte i retten for at leieavtalen burde anses som tidsubestemt. Men kjennelsen i Gulating lagmannsrett slår fast, som også Bergen tingrett gjorde, at Kløver Eiendom AS var i sin fulle rett da de sa opp leieavtalen med Børs Cafe AS.

Familien Gjessing eide 25 prosent av bygården frem til midten av 80-tallet. Da valgte de å selge lokalet og inngå en tidsavgrenset leieavtale. Dette mener retten de må ta konsekvensene av. I tillegg til husjakt for Børs Café AS, må de også dekke inn saksomkostningene til Kløver Eiendom.

Har du tips el. bilder til iBergen.no? Send mail, eller MMS "IB" til 1984

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.