RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny, sterk måling for KrF


KrF-leder Knut Arild Hareide og Olaug Bollestad på vei inn til sentralstyremøte i KrF torsdag morgen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide og Olaug Bollestad på vei inn til sentralstyremøte i KrF torsdag morgen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Midt oppe i Kristelig Folkepartis interne diskusjoner om politisk veivalg får partiet en oppslutning på 4,8 prosent i en ny meningsmåling.

Meningsmålingen InFact har gjort for Nettavisen gir KrF en oppslutning på 4,8 prosent, noe som plasserer partiet godt over sperregrensen på 4,0 prosent. Nettavisen har ikke måling fra forrige måned, og kan derfor ikke registrere endringene. I stedet henvises det til gjennomsnittet av alle meningsmålingene i september, som ga KrF en oppslutning under sperregrensen, på 3,5 prosent, følge nettstedet Pollofpolls.

– Nå har de tatt et byks fra sperregrensen, hvor de har vaket på en rekke målinger i høst. Så det ser noe bedre ut, men det svinger en del for partiet, sier fagsjef Knut Weberg i InFact.

Høyre får 26,1 prosent, Frp 14,7 prosent, Venstre 3,8 prosent, Ap får 24,4 prosent, Sp 11,2 prosent, SV 5,7 prosent, Rødt 4,1 prosent og MDG får 2,7 prosent i denne målingen.

Målingen ble gjennomført 9. november, og 1.009 personer har deltatt i meningsmålingen. Feilmarginen for totalutvalget er på pluss/minus tre prosentpoeng, ifølge InFact.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere