RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny «superpille» for overvektige

Sist oppdatert:
Nå skal en supersterk vitaminpille testes på overvektige. Forskerne tror det er en sammenheng mellom vitaminmangel og overvekt.

(SIDE2): Forskere i Tromsø ønsker nå kontakt med overvektige tromsøværinger som vil bli slanke ved hjelp av en supersterk vitaminpille - og gi forskerne rett i sine antagelser, melder avisen Nordlys.

Forskerne tror det er sammenheng mellom lavt D-vitaminnivå i blodet og fedme. I «Tromsøundersøkelsen 94/95» svarte folk på detaljerte spørsmål om kosthold og mengden av D-vitaminholdig mat som feite fiskeslag og bruken av tran.

- Det vi så var en klar sammenheng mellom lavt inntak av vitamin D og høy vekt. Funnet sjekket vi etter «Tromsøundersøkelsen» i 2001 gjennom å måle D-vitaminnivået hos 250 tromsøværinger. Vi fant ut at de overvektige hadde betydelig lavere D-vitamininnivå i blodet enn de slanke, sier professor ved Medisinsk avdeling, UNN, Rolf Jorde til avisen Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere