Gå til sidens hovedinnhold

Ny talsmann for barna

Psykolog Reidar Kvaal Hjermann (35) overtar som nytt barneombud etter Trond Waage.

Reidar Kvaal Hjermann ble i statsråd fredag utnevnt til nytt barneombud. Han utnevnes for en periode på fire år og starter i jobben etter nærmere bestemmelser fra Barne- og familiedepartmentet.

Hjelper psyke barn
Hjermann er privatpraktiserende psykolog og ansatt ved Barne- og Ungdomspsykiatrisk Avdeling (BUPA) ved Sykehuset i Vestfold i Tønsberg. Der er han en del av et fagmiljø som skal tilby hjelp til barn og unge med alvorlige psykiske vansker.

Han har flere tillitsverv, blant annet i menneskerettighetsutvalget til Norsk Psykologforening, i Redd Barna referansegruppe, i en referansegruppe hos fylkesmannen i Vestfold for utvikling av helsetilbud til flyktninger og asylsøkere og som verneombud ved psykiatrien i Vestfold.

Hjermann er født i 1969 og er bosatt i Tønsberg.

- Gledelig nyhet
Redd Barna Ungdom er glad for at det ble akkurat Hjermann. De mener utnevnelsen er svært viktig i forhold til beskyttelse av asylsøkende barn.

- Vi får nå et barneombud som har jobbet mye med asylsøkende barn og som er opptatt av deres rettigheter. Dette er en gruppe barn som i dag utsettes for rettighetsbrudd daglig, og PRESS håper utnevnelsen av Hjermann som barneombud vil føre til en bedre hverdag for asylsøkende barn i Norge, uttaler Bjarne Kristoffersen, leder i PRESS – Redd Barna Ungdom i en pressemelding.

Hun håper det nye barneombudet vil bruke sin kompetanse til å påvirke regjeringen til en mer human behandling av flyktningene.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021