RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny togstans på Østlandet

Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer
Sist oppdatert:
Alt ble svart på Jernbaneverkets trafikksentral.

Det er onsdag kveld full stans i all togtrafikk på hele Østlandet bortsett fra noe trafikk mellom Skøyen og Ski, opplyser Jernbaneverket ifølge NTB.

- Vi har nettopp fått tilbake fjernstyringen og trafikken går som normalt igjen, sier informasjonssjef Harry Korslund til Nettavisen ved 20.10-tiden. Selv om togene igjen kunne begynne å gå, vil hendelsen føre til forsinkelser utover kvelden.

Trafikkstyringssentralen for hele Østlandet var nede i 20 minutter onsdag kveld. Dermed kunne ikke toglederne se hvor togene befant seg. På grunn av sikkerheten ble alle togene dermed beordret til å stoppe.

Unntaket var strekningen mellom Skøyen og Ski som har en egen trafikkstyringssentral.

- Vi har et todelt system ved trafikkstyringssentralen i Oslo. Det ene for strekningen mellom Skøyen og Ski var det ikke noe feil og mangler på, men det øvrige systemet falt ut. Det er dette systemet som gjør det mulig for togleder å følge alle tog på Østlandet, sier Korslund.

Hvorfor systemet falt ut er ukjent.

Togtrafikken på Østlandet har slitt med mange forsinkelser i vinter. Så sent som onsdag ettermiddag hadde samferdselsministeren og næringsministeren et pressemøte på Oslo sentralstasjon for å presentere et nytt tiltak for å bedre togpendlernes forhold.

Les: Pendlere kan ta Flytoget

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere