RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny toppsjef i forsvaret

(TV 2 Nyheter)
Viseadmiral Jan Reksten (56) overtar 1.september som sjef for Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK) i Stavanger.

Han etterfølger generalløytnant Tomas Colin Archer i stillingen som den øverste ansvarlige for planlegging og gjennomføring av Forsvarets operasjoner i inn- og utland, heter det i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

Jan Reksten kommer fra stillingen som leder for Avdeling for operasjons- og beredskapsplanlegging i Forsvarsdepartementet og har i denne stillingen samarbeidet tett med FOHK.

Lang fartstid
Reksten har en variert operativ og administrativ tjenestebakgrunn, og var blant annet Kommandør for sjøstridskreftene ved hovedkvarteret i Stavanger fra 2000 til 2002.

Fra 2002 til 2003 var han sjef for Fellesstaben i Forsvarets overkommando. Han har også vært sjef for Forsvarets stabsskole, stabsjef ved Forsvarskommando Nord-Norge, samt fartøyssjef på både ubåt og fregatt.

Slankekur
- Jobben som sjef for Fellesoperativt hovedkvarter er den mest spennende stillingen i hele Forsvaret, sier Reksten.

Reksten har flere store oppgaver å ta fatt på når han kommer til Stavanger. Forsvarets øverste ledelse skal slankes fra rundt 850 til rundt 650 personer og denne prosessen skal han sluttføre.

En annen viktig oppgave er å sørge for balanse mellom midlene som er satt av til norske styrker i utlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere