RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny varmerekord kan gjøre 2015 til tidenes varmeste

Dette bildet av en kai ved en uttørket innsjø i Sacramento i California ble tatt 17. september 2015.
Dette bildet av en kai ved en uttørket innsjø i Sacramento i California ble tatt 17. september 2015. Foto: Mark Ralston (Afp/NTB scanpix)
Kloden satte ny varmerekord i november, og det er dermed stor sannsynlighet for at 2015 går inn som historiens varmeste år, ifølge amerikanske forskere.

Den globale temperaturen forrige måned var den høyeste som er målt i november på 136 år, opplyser den amerikanske statlige forskningsinstitusjonen NOAA i sin månedlige klimarapport. For niende gang så langt i år ble det satt ny månedsrekord, og sju av dem på rad.

NOAA beregner gjennomsnittstemperaturen på jordoverflaten, og i november lå temperaturen 0,97 celsius over gjennomsnittet for 1900-tallet.

For at 2015 ikke skal bli det varmeste året siden registreringene begynte, må desember bli uvanlig kald. Det vil si 0,24 celsius kaldere enn den kaldeste desemberen som er registrert, som var i 1916.

– Det kommer ikke til å skje, fastslår klimaforsker Jake Crouch ved NOAA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere