RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye bensinstasjonran ukentlig

(Scanpix)
Sist oppdatert:
På tross av en rekke tiltak, ranes en norsk bensinstasjon hver eneste uke. Nå lanseres en ny kampanje, for å få ranstallene ned.

De siste syv årene har det vært over 360 ran av norske bensinstasjoner. Bensinforhandlerne sliter med å få ned tallene, og fjorårets tall - totalt 54 ran - gir ikke noe signal om at trenden er i ferd med å snu, melder Aftenposten.

- Dette er bekymringsfullt for bransjen, mener administrerende direktør Jan Carho i Bensinforhandlernes Bransjeforening (BBF) til avisen.

Problemet er ikke at ranerne får med seg store mengder penger. Ranerne får sjelden med seg mer enn noen få tusen kroner.

Det som bekymrer bensinforhandlerne, er de menneskelige konsekvensene av de hyppige ranene.

- Det alvorlige er hvordan disse ranene ødelegger mennesker. Å oppleve et ran kan føre til sykmelding og angst i lang tid, sier Carho.

Derfor lanserer bensinforhandlerne i disse dager en offensiv for å få ranstallene ned. I januar går det ut en brosjyre til alle landets bensinstasjoner med tips om hvordan stasjonene kan sikre seg mot ran. Den samme brosjyren går ut til kiosker, hoteller, forretninger og andre servicevirksomheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere