*Nettavisen* Nyheter.

Nye bevis kan nagle eksmannen

BERGEN/OSLO (TV 2 Nettavisen): Nye bevis knytter den drapssiktede 39-åringen i Bergen til drapet på ekskona i parkeringshuset i Bergen i vår.

02.04.04 12:29

Den 39 år gamle siktede mannen nekter å snakke med politiet, men brukte mye tid på å prosedere sin sak i retten fredag. Den siktede nektes innsyn i nærmere 40 dokumenter knyttet til etterforskningen. Han anket avgjørelsen på stedet.

Dokumentene er resultater fra teknisk etterforskning på stedet, vitneforklaringer og obduksjonsrapport.

Ba om nye fire uker
Den 36 år gamle tobarnsmoren ble skutt og drept i CityPark ved Bergen tinghus da hun var på vei til retten. Der skulle hun møte eksmannen i forbindelse med konflikt om barna.

Like etter tragedien om morgenen 4. mars i år siktet politiet barnefaren for drapet og etterlyste ham. Den 39 år gamle pappaen til barna ble pågrepet samme dag. Allerede tidlig i etterforskningen sa politiet at de var sikre på at de hadde siktet riktig mann.

Fredag ba politiet om ytterligere fire uker varetekt, med to uker brev- og besøkskontroll. Politiet ønsker også å holde deler av etterforskningsmaterialet skjult for siktede, skriver Bergens Tidende.

Klikk på bildet for å forstørre.

DNA-match
Etterforskerne mener å ha bevis som knytter mannen til drapet.

Den 36 år gamle kvinnen ble skutt på kloss hold. Vitner så en mørk Saab forlate parkeringshuset etter drapet. Den 39 år gamle mannen har en bil av denne typen, og politiet har tidligere funnet blod på bilens venstre forskjerm.

- Blodet matcher kvinnens blod, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold til TV 2.

Nekter å snakke med politiet
39-åringen nekter å forklare seg for politiet. Gjennom sin advokat har han tidligere forklart at han ikke husker noe av drapstidspunktet, eller dagene før. Ifølge mannen er flere dager i begynnelsen av mars være et sort hull. Først ved 12-tiden dagen etter drapet «våknet han til bevisthet». Denne forklaringen står han ved.

- Siktede vil ikke forklare seg for politiet, men han fastholder at han ikke erindrer noe av det som har skjedd på tidspunktet. Hvis han ville ha forklart at han ikke husker noe, så er også det en forklaring, sier Krogvold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag