*Nettavisen* Nyheter.

Nye bilder fra buss-mishandlingen

Politiet la i retten i dag fram nye bilder av voldsofferet Kjetil Rusvik og de tre unge mennene som er tiltalt for svært grov vold i Oslo i januar.

24.08.05 18:43

Politiet la i dag fram nye bilder i retten av voldsofferet Kjetil Rusvik (32) og de tre unge mennene som er tiltalt for svært grov vold i Oslo i januar.

Fra overvåkingskamera
Bildene kommer fra overvåkingskamera på Holmlia-bussen. Mishandlingen skal ha skjedd på holdeplassen, samt da Rusvik fulgte etter de tiltalte inn på bussen for å få tilbake lommeboka si.

- De bildene vi har sett i dag, bidrar til å klargjøre hendelsforløpet inne på bussen, og også delvis utenfor, sier aktor Johan Øverberg til TV 2 Nyhetene.

- Bildene bidrar også til å identifisere enkeltpersoner og deres ulike roller, både inne og utenfor bussen, mener aktor.

Rettssaken mot de tre unge mennene som er tiltalt for å ha ranet og banket opp funksjonshemmede Kjetil Rusvik både utenfor og om bord i en buss på Holmlia i januar, startet mandag.

Varig hjerneskade
Kjetil har fått varig hjerneskade, og er som følge av skaden varig og fullstendig pleietrengende, ifølge tiltalen.

Kjetil Rusvik krever 4,7 millioner kroner i erstatning og oppreisning fra de tiltalte.

- Pengene er viktig for at han skal kunne få et verdig liv, slik at han skal kunne leve normalt, har 32-åringens bistandsadvokat, Jan Gunnar Ness, tidligere sagt til TV 2 Nettavisen.

Pengene skal etter planen blant annet brukes til å gi Kjetil en tilrettelagt bolig, samt nødvendig pleie og bistand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.