RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye fengslinger for halliksiktede

(Scanpix)
Siktelsene opprettholdes mot ti siktede. Fire nye uker i varetekt.

(iOslo.no) Oslo tingrett forlenget tirsdag varetektsfenglingene for ti halliksiktede. De ti ble pågrepet i en stor aksjon mot menneskehandel 15. mai. Flere utenlandske statsborgere ble arrestert for menneskehandel og formidling av prostituerte.

De ti fengslingene er ventet å gå tirsdag og onsdag, men i dag ble siktelsen opprettholdt for fem av de siktede. Tre av dem er bulgarske statsborgere, mens de to andre kommer fra Tyrkia.

Det skal ifølge rettsboka være faren for bevisforspillelse som er grunnen til at de ti skal holdes i fire nye uker. Politiet har drevet telefonavlytting av de siktede i forkant av aksjonen, men på grunn av språkproblemer har politiet ikke blitt ferdig med alle avhørene.

Etter det iOslo.no erfarer er det hentet inn nesten 1500 sider dokumenter i saken. Svært mye av dette materialet er på bulgarsk, tyrkisk og romani, og det krever store ressurser å få materialet oversatt.

- Er alle de siktede konfrontert med innholdet i avlyttingsprotokollene?

- Det varierer. Noen har blitt avhørt, men når kommunikasjonen foregår på andre språk tar det tid å få alt oversatt, sier aktor Line Steen Presthus til iOslo.no.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere