RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye forhandlinger med Ap

Jan Tore Sanner og Hill-Marta Solberg.
Jan Tore Sanner og Hill-Marta Solberg.
Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Regjeringspartiene og Frp forhandlet i hele dag uten å bli enige. I kveld kom Ap på banen igjen.

Tidligere i uken brøt budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene og Arbeiderpartiet sammen, men etter dagens brudd med Frp, starter nye forhandlinger i kveld.

- Jeg regner med at regjeringspartiene har et mer konkret tilbud å legge på bordet enn hva vi fikk i første runde da ble brudd, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne Hill Marta Solberg til TV 2.

Milliardkrav
Fremskrittspartiet krevde endringer på to og en halv milliard i budsjettet, men regjeringspartiene var ikke villige til å strekke seg så langt.

- Vi må konstatere at forhandlingene ikke førte fram. Vi har forhandlet både i går og i dag, og det har vært en klar bevegelse på begge sider. Forhandlingene har vært konstruktive og gode, men realiteten er at avstanden er for stor til at vi kom fram til en avtale, sier Jan Tore Sanner til TV 2.

- Stor avstand
Også Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Siv Jensen peker på den store avstanden som årsak til bruddet.

- Avstanden er rett og slett for stor. Det er flertall for flere av endringsforslagene i komiteen allerede, og det måtte jo ligge i bunn for at vi skulle komme fram til enighet. Men vi har respekt for at vi ikke lyktes med å komme fram til en enighet, sier Siv Jensen.

- Det er ingen fundamental uenighet, men for stor avstand, og det har vi erkjent, legger hun til.

- God tone
På spørsmål om det kan ligge til rette for flere forhandlinger, sier Sanner:

- Det må vi komme til bake til. Vi mener fortsatt at det er flere muligheter. Det er en stund til komiteen skal avgi sin innstilling.

Til tross for bruddet har det ikke vært spesielt vanskelige forhandlinger. – Det er viktig å understreke at det har vært en god tone, sier Sanner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere