RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye krav til båtførerne

Nye sikkerhetsregler skal innføres for båter som frakter inntil 12 mennesker.

For å ivareta sikkerheten om bord på båter som fører inntil 12 passasjerer i næringsvirksomhet, skal det nå utvikles nye regler. Det nye sikkerhetsregelverket vil inkludere havrafting og lignende aktiviteter.

Næringsvirksomhet
- Hittil har regelverket på området vært uklart og lite tilgjengelig. Årsaken er at det har blitt brukt et regelverk som først og fremst er utviklet for større skip, og som ikke er like egnet for mindre båter, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen i en pressemelding.

Det er særlig i sommmerhalvåret at det foregår transport av passasjerer i mindre båter. Dette gjelder alt fra havrafting til transport av turister over fjellvann. Arbeidet som nå settes i gang skal sikre klare regler på området.

Havrafting
- Utviklingen med blant annet en stadig økende havraftingsbransje viser at tiden er inne for å lage et klarere regelverk. Dette vil også bidra til å høyne sikkerheten om bord, sier Eriksen.

Med utgangspunkt i regjeringens forslag til ny lov om skipssikkerhet har Nærings- og handelsdepartementet nå bedt Sjøfartsdirektoratet om å utvikle en forskrift for båter som fører inntil 12 passasjerer i næringsvirksomhet.

De nye reglene vil tre i kraft tidligst fra sommersesongen 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere