RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye søk etter Alf Henry (72)

Foto: Privat.
Sist oppdatert:
200 personer har lett etter Alf Henry Braathen mandag.

Alf Henry Braathen ble meldt savnet onsdag 15. oktober ved 16.00-tiden. Han er dement og hadde kommet bort fra sitt følge på vei tilbake til en hytte ved Susstølen, Skrautvål, Nord-Aurdal kommune.

Stor leteaksjon
Tirsdag morgen var han fortsatt savnet.

- Omkring 200 personer og ni hundeekvipasjer har mandag lett over et stort område, og søket vil fortsette utover natten, sier operasjonsleder Kai Lyshaugen ved Vestoppland politidistrikt til NTB.

Letingen vil fotsette med samme styrke tirsdag, melder aftenbladet.no.

Hvis været bedrer seg vil det også bli satt inn helikopter i letingen.

Det var meningen at det skulle søkes med helikopter natt til mandag, men været tillot ikke dette.

Letemannskaper fra Røde Kors, Heimevernet, Sivilforsvar og lokale frivillige har deltatt i redningsaksjonen i tillegg til 50 hunder fra Norske Redningshunder og rednings- og politihelikopter.

Fortsatt håp
Selv om det er dårlig vær i området, og 72-åringen har vært savnet i flere dager, har politiet fortsatt håp om å finne ham i live.

- Vi har vært i kontakt med en lege som sier at det slett ikke er umulig at han kan klare seg en god stund ute i skogen, sier Bredesen.

Søndag ettermiddag ble mannens hagle funnet ved en leirplass i Nordre Land, et godt stykke øst for utgangspunktet for leteaksjonen.

- Det er sannsynlig at det er han som har brukt denne plassen, ettersom vi fant mannens hagle bare noen få meter unna. Det var lagt kvister som noen hadde ligget på, og det var rester etter bål, sier Bredesen.

Det er uklart hvor lenge det er siden leirplassen ble brukt.

- Bålet var i alle fall kaldt, sier operasjonslederen.

God fysisk form
Tidligere på dagen hadde letemannskapene svært få spor å gå etter.

- Vi leter litt i blinde, og vil gjerne ha kontakt med publikum som har tips i saken. Nå er det jo mye folk i fjellet som er på tur og jakt. Hvis noen ser noe av interesse, så oppfordrer vi dem til å ta kontakt, sa operasjonsleder Torfinn Rødningsby i Vestoppland politidistrikt til NTB søndag.

Braathen skal være i god fysisk god form. Han hadde på seg oransje caps, grønn jakke, grå genser, grønne bukser og fjell sko da han forsvant.

Politiet opplyser videre at han bar med seg en grønn sekk og hagle gevær. Hunden er en brunsvart Gordonsetter med navn Mira. Den hadde på seg et oransje dekken og har telefonnummer på halsbåndet.

Politiet utelukker ikke at den savnede kan ha kommet seg til veien og blitt med en bil eller en buss.

Folk som har tips i saken kan ringe politiet på telefon 02800.

Alf Henry Braathen ble etterlyst i media lørdag kveld etter ønske fra de pårørende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere