RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye søk etter Monikas mobil

Arkivbilde av Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina.
Arkivbilde av Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina. Foto: Privat (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kripos har satt i gang omfattende søk etter mobiltelefonen til avdøde Monika Sviglinskaja på Sotra. De håper telefonen kan gi viktig informasjon i etterforskningen.

15 frivillige fra Norges Metallsøkerforening hjelper til i søket, skriver VG.

Fakta: Monika-saken

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Åtte år gamle litauiske Monika Sviglinskaja ble funnet død hjemme i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Spor på åstedet utløste drapsetterforskning.

Saken ble henlagt etter ni måneder, da politiet konkluderte med et trolig selvmord.

Jentas mor og bistandsadvokat Stig Nilsen ba tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen se på saken. Han kritiserte politiet for henleggelsen. Hordaland politidistrikt avgjorde i mai 2014 at etterforskningen skulle gjenopptas.

21. oktober i fjor ble morens tidligere samboer, en 32 år gammel voldsdømt litauer, pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han benekter skyld.

9. februar 2015 kom en rapport fra en arbeidsgruppe utnevnt av Riksadvokaten. Konklusjonen er at etterforskningen bar preg av alvorlige mangler.

Spesialenheten for politisaker ila 25. februar Hordaland politidistrikt en bot på 100.000 kroner for grov uforstand i tjenesten.

18. mars sa leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Rigmor Isehaug, opp stillingen som følge av Monika-saken.

– Vi er veldig takknemlig for den frivillige hjelpen vi får. Det er tre og et halvt år siden Monika ble funnet død, og mobiltelefonen kan ligge begravet, sier Tor Kallmyr, etterforskningsleder i Kripos, til avisen.

Kripos har organisert søket i Berge på Sotra, ikke langt fra åstedet der politiet mener Monika ble drept.

– Vi vet ikke hva vi kan finne på mobiltelefonen, og det er vanskelig å si hva den kan hjelpe med, men det vil være et viktig funn, sier

Litauiske Monika Sviglinskaja (8) ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Morens tidligere samboer, en 32 år gammel voldsdømt litauer, er siktet for forsettlig drap. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere