*Nettavisen* Nyheter.

Nye ulvevalper fra elleve kull denne vinteren

 

En hannulv fra parken i Langedrag. Blant vill ulv ble det i vinter registrert totalt mellom 103–106 ulver i Norge og 11 valpekull. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Seks av elleve nye valpekull denne vinteren er født i helnorske ulverevir, mens fem av kullene er fra grensereviret ved Sverige.

Totalt regnes det som 8,5 kull siden ulvevalpene i grenseområdet kun telles som halv. Det ble i vinter registrert totalt mellom 103 til 106 ulver i Norge. 56 av dem er helnorske, mens 47 til 50 er registrert på begge sider av grensen til Sverige, viser nye tall fra Rovdata.

– Det er nøyaktig samme antall som ble dokumentert i Norge og grenserevir forrige sesong, dog med en økt andel i grenserevir i vinter. 13 av ulvene er registrert døde i perioden, sier leder Jonas Kindberg i Rovdata.

De aller fleste ulvene er dokumentert innenfor forvaltningsområdet for ulv i Sørøst-Norge. De helnorske kullene er født i revirene Letjenna, Hernes, Kynna, Mangen, Aurskog og Østmarka. De fem grenserevirene er Varåa, Kymmen, Magnor, Skillingmark og Rømskog.

Stortingets bestandsmål for ulv i Norge er mellom fire og seks årlige valpekull. Minst tre av kullene skal vokse opp i helnorske revir.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag