RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye varmerekorder for oktober


Tre personer tok seg en dukkert utenfor badstuene ved Havnelageret i Oslo onsdag ettermiddag. Det er satt flere varmerekorder de siste dagene.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Tre personer tok seg en dukkert utenfor badstuene ved Havnelageret i Oslo onsdag ettermiddag. Det er satt flere varmerekorder de siste dagene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Sola varmer fortsatt, selv om vi er i midten av oktober. Det ble satt nye varmerekorder både i Bergen og i Trøndelag torsdag.

Aldri før er det blitt målt så høy oktobertemperatur i Bergen som da det ble målt 23,8 grader torsdag ved målestasjonen på Florida i sentrum. Den gamle rekorden var på 23,1 grader og var fra 2005, skriver Bergens Tidende.

Også i Trøndelag ble det satt ny varmerekord, nærmere bestemt ved Buholmråsa fyr i Osen kommune, med 17,1 grader mellom klokken 13 og 14 torsdag, skriver Adresseavisen. Den 43 år gamle oktoberrekorden ved denne målestasjonen var på 16,5 grader og ble satt 1. oktober 1975. Også flere andre steder i Trøndelag ble det registrert høyere temperatur enn det som tidligere er registrert på denne tiden av året.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere