*Nettavisen* Nyheter.

Nyfødt døde av bruddskader

Den tre timer gamle gutten døde av bruddskader legen kan ha påført.

10.12.06 06:40

Turid Skråmo ble lagt inn på fødeavdelingen ved Akerhus universitetssykehus (Ahus) 18. september. Babyen lå ikke med hodet ned, så det var en planlagt setefødsel, skriver VG.

Da Skråmo ble undersøkt, kjente jordmoren en fot og navlestrengen og ba en kollega tilkalle lege raskt. - Han kastet av seg frakken og ropte etter hansker. Så kjørte han hånden opp i underlivet mitt og begynte å dra. Han dro og dro og skrek etter håndklær, sier Skråmo.

Flere barneleger kom inn på fødestuen, og en jordmor satte seg på magen til Skråmo for å hjelpe til med å presse. Til slutt forsøkte legen å dra ut barnets hode med tang, og lyktes først på det tredje forsøket.

Legen skrev i journalen at han var redd for å ha påført alvorlige skader under den traumatiske seteuttrekningen. Obduksjonen fra Rettsmedisinsk institutt fastslo at lille Abraham døde på grunn av store skader i halsvirvelsøylen, og at store blodårer ble revet over i hals og høyre skulder.

Avdelingslege Steinar Urnes på Ahus sier dette fødselen har rystet hele fødeavdelingen. Helsetilsynet i Oslo og Akershus har opprettet tilsynssak etter dødsfallet, men saksbehandlingen kan ta inntil seks måneder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag