RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nynazist (17) siktet for grov vold

Sist oppdatert:
En 17-årig nynazistleder er varetekstfengslet for fire uker, siktet for å ha skallet ned, sparket og utøvd grov vold mot forsvarsløse personer.

17-åringen var på fest med flere kamerater fra det høyreekstreme miljøet da han lørdag kveld angrep først en 20-åring med slag og spark mot hodet og kroppen før han skal ha avsluttet mishandlingen med å kaste offeret ned en skråning.

Noen timer senere forsøkte han å sparke en 46 år gammel mann i hodet, men sparket traff i stedet en kvinnelig dørvakt. Kort etter skal han ha tatt kvelertak på den samme 46-åringen. Deretter skallet han en 23 år gammel mann i ansiktet, før han slo han en 20-åring med knyttet hånd i ansiktet, skriver Romerikes Blad.

- Mangler sperrer
Gutten erkjenner kun straffskyld for den siste episoden, og hevder at han i de andre voldstilfellene handlet i nødverge.

Han ble torsdag varetektsfengslet for fire uker i Nedre Romerike tingrett. Politiet mener det er en overhengende fare for at nynazisten fortsetter å begå alvorlige voldshandlinger dersom han ikke sitter i fengsel.

«Det virker for retten som han mangler nødvendige sperrer for ikke å gjøre stor skade på andre,» står det i rettens kjennelse.

Påkjærte
I sin politiforklaring forteller 17-åringen fra Eidsvoll at det er han som leder den nynazistiske gruppa Nasjonal Ungdom på Øvre Romerike. Lensmann Asbjørn Nerbø i Eidsvoll forsikrer overfor Romerikes Blad at sakene gis prioritet og at etterforskingen vil gi politiet god oversikt over det høyreekstreme miljøet.

Hans forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, mener at varetektsfengsel ikke er et passende virkemiddel for en 17 år gammel gutt. Unggutten påkjærte varetektskjennelsen på stedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere