Nynazister holder markering i Fredrikstad og Moss lørdag

Den nordiske motstandsbevegelsen marsjerte gjennom Kristiansand i fjor sommer.

Den nordiske motstandsbevegelsen marsjerte gjennom Kristiansand i fjor sommer. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Den nordiske motstandsbevegelsen har fått innvilget søknaden om å holde torgmøter i Fredrikstad og Moss lørdag. Politiet antar at også svenske medlemmer deltar.

DNM har meldt fra om to markeringer‚ en på Fisketorget i Fredrikstad fra klokka 10 til 12 lørdag og i Dronningens gate i Moss fra klokka 13 til 15, opplyser politiet til Filter Nyheter.

Politiet kaller inn ekstramannskaper til Østfold i forbindelse med markeringen. De sier aktivistene skal stå med faner og løpesedler på angitt sted, uten marsj/demonstrasjonstog, og er blitt nektet å opptre med skjold og hjelmer.

Ordføreren i Moss, Hanne Tollerud (Ap), sier det er høyst motvillig at kommunen aksepterer gjennomføringen av den varslede markeringen.

– Organisasjonen er ikke velkommen og vi ønsker dem ikke hit. I Moss er vi krystallklare på at vi vil ha et raust, inkluderende og mangfoldig samfunn, men så lenge organisasjonen er lovlig er det ytringsfriheten og det juridiske som avgjør, skriver Tollerud i en pressemelding.

Hun opplyser at rådhuset kommer til å heise regnbueflagget for å «gi et tydelig signal til alle om hvilke verdier vi setter høyest i Moss».

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.