RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nynazistisk organisasjon avlyser aksjon


Den nordiske motstandsbevegelsen avlyser deres planlagte aksjon under den politiske festivalen Arendalsuka og drar heller til Finland for å protestere mot en domstol. Det bekrefter leder for organisasjonen i Norge, Haakon Forwald (midten). Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Den nordiske motstandsbevegelsen avlyser deres planlagte aksjon under den politiske festivalen Arendalsuka og drar heller til Finland for å protestere mot en domstol. Det bekrefter leder for organisasjonen i Norge, Haakon Forwald (midten). Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) avlyser sitt varslede oppmøte under Arendalsuka neste helg og drar heller til Finland.

Det bekrefter DNM-leder i Norge Haakon Forwald til Stavanger Aftenblad.

Planen var å arrangere torgmøter i Arendal 17. og 18. august. I stedet vil DNM i Norge sende norske medlemmer og aktivister til en demonstrasjon i finske Åbo samme helg. Der skal de protestere mot en finsk domstol som etter henstilling fra politiet la ned forbud mot DNM i landet.

DNM har i sommer gjennomført flere aksjoner og samlinger i Rogaland i regi av den nyetablerte lokalavdelingen «rede 6». Propagandaoffensiver er gjennomført blant annet på Bryne, Klepp, Sandnes og Stavanger lufthavn, Sola, ifølge organisasjonen selv.

Fikk avslag på søknad

DNM fikk avslag på søknaden om å ha stand under den politiske festivalen i Arendal med begrunnelse i Arendalsukas retningslinjer.

De sa i mai at de ville komme uansett, og Arendal-ordfører Robert C. Nordli (Ap) ble omtalt som folkeforræder, raseblander og folkemordsaktivist av Haakon Forwald som en respons på avslaget.

Nazistisk organisasjon

I januar slo daværende justis- og beredskapsminister Sylvi Listhaug (Frp) fast at DNM er en nazistisk organisasjon som benekter holocaust, står for jødehat og har Hitler som forbilde.

– De har holdninger til personer med en annen religiøs bakgrunn og hudfarge som er helt uakseptable i Norge i dag. Vi må jobbe ufortrødent for å hindre at denne gruppen får fotfeste i Norge, sa til NTB.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere