RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nysgjerrighet skapte kjedekollisjon

Sist oppdatert:
Først smalt fire biler i hverandre ved Arteid bru på E6s nordgående løp. Kort tid etterpå forårsaket en nysgjerrig bilist i sørgående løp nok en kjedekollisjon.

Klokken 16.09 fikk politiet i Romerike melding om at fire biler var støtt sammen 300 meter syd for Arteid bru. 12 minutter senere smalt det på nesten nøyaktig samme sted bare i sørgående løp.

- Ingen kom til skade i den første kollisjonen. Etter det andre sammenstøtet ble en mann brakt til sykehus med brystsmerter, opplyser operasjonsleder Geir Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Mister konsentrasjonen
Det var tett trafikk på nordgående løp da den første kollisjonen skjedde. I motsatt løp var det langt roligere.

- Den siste kollisjonen skyldes nok at sjåføren i den fremste involverte bilen har bremset ned for å se hva som skjedde på andre siden, sier Eriksen.

Ifølge operasjonslederen er det ikke uvanlig at kollisjoner i et av løpene på E6 blir etterfulgt av en kollisjon i motsatt løp kort tid etterpå:

- Folk vil se hva som skjer og bremser ned. De følger ikke med på trafikken, og når en sjåfører mister konsentrasjonen kan det fort oppstå farlige situasjoner, sier Eriksen.

Kjørte i tunneltak
I tillegg til de to kjedekollisjonene på E6, kjørte et vogntog inn i taket i Vålerengatunnelen, også den på E6.

Vogntoget som var lastet med biler hadde bommet på tunnelhøyden, og raspet med seg diverse elektrisk utstyr i taket av tunnelen.

Ingen kom til skade, men bilene på lasteplanet fikk store skader. Tunnelen ble stengt mellom klokken 16.30 og 17.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere