Gå til sidens hovedinnhold

Nyt dagen i dag!

I morgen kommer nemlig gråværet.

Bor du i sør bør du nyte formiddagen og ettermiddagen utendørs; det er nemlig ventet svært behagelige temperaturer.

- I dag er det ventet opp i 15 grader på Sør- og Østlandet, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Sjekk været der du bor her!

Sju grader kaldere
Men onsdag blir det væromslag, så dermed er det ekstra stor grunn til uteaktiviteter i dag.

- Det er ventet inn et nedbørsområde som gir skyet vær og lett regn og yr, og da faller temperaturene til rett i underkant av 8-10 grader, sier Håvik Korneliussen.

Nedbøren kommer først inn over Sørlandet natt til onsdag.

- Grensetraktene på Østlandet kan få oppholdsvær først på dagen i morgen, men så vil gråværet bre seg, sier meteorologen.

- Det er kjempedeilig
Nettavisen treffer fire glade jenter som nyter sola på spisestedet Südøst på Grünerløkka i Oslo.

- Det er kjempedeilig, sier Anine Johnsen (18), og smiler.

Sammen med klassevenninene Vilde Lützow-Holm (17), Ane Charlotte Spilde (18) og Anine Hetland (17), koser hun seg med en kaffe i sola i lunsjpausen ved Elvebakken videregående skole.

- Man blir i så godt humør når det er sol, utbryter Vilde.

- At det er lysere er kanskje det aller beste med våren, sier Ane, som forteller at hun skal tilbringe ettermiddagen i Botanisk hage på Tøyen.

- Hva synes dere om at det blir gråvær igjen i morgen?

- Det er dårlige nyheter, er alle fire enige om.

Bedre fredag igjen
En trøst er at det fredag vil bli litt bedre vær på Sør- og Østlandet.

- Det blir nokså bra vær fredag med sol. Lørdagen blir heller ikke så aller verst, men det blir ikke like mildt som i dag. Temperaturene vil stige opp i 12-13 grader, sier meteorolog Håvik Korneliussen.

For Vestlandet sin del ser det derimot ikke så bra ut. Der blir det ganske grått hele uken.

- Vestlandet vil få ganske dårlig vær fremover. Der blir det stort sett skyet vær og perioder med regn og regnbyger hele uken. Kanskje blir det noe bedre vær i løpet av helgen, og det er ganske stor sjanse for sol der i helgen. Men det blir nordavind og ganske kjølig, sier han.

Temperaturene på Vestlandet vil ligge rundt 9-10 grader på dagtid.

Bra i Midt-Norge onsdag
Midt-Norge får stort sett det samme været som Vestlandet de kommende dagene.

- Der blir det perioder med regn og regnbyger. Men onsdag ser det ikke aller verst ut for områdene fra Trondheimsfjorden og nordover mot Bodø. Det blir perioder med sol og stort sett oppholdsvær. Men videre fremover blir det mye gråvær i de områdene også, sier Håvik Korneliussen.

I Midt-Norge blir det kjøligere enn på Vestlandet, der temperaturene vil ligge mellom 5 og 8 grader.

Snø og storm i nord
Lengst nord i landet blir det kraftig vind tirsdag - og snø!

- I dag blåser det veldig kraftig i Troms og Finnmark, opp mot sterk kuling. Det er ventet opp mot liten storm ute på kysten i løpet av dagen, kombinert med snø og haglebyger, sier meteorologen.

Også onsdag vil det blåse kraftig i nord.

- Det blir gradvis bedre, men det vil blåse ganske kraftig i morgen også. Det blir kuling og snøbyger. Torsdag og fredag ser det ut til at det roer seg ganske mye, og det ser ut til å bli ganske bra vær i de nordligste områdene, sier Håvik Korneliussen til Nettavisen.

- Fortsatt kald værtype
Temperaturene i Nord-Norge vil tirsdag ligge mellom 0 til 2 plussgrader. Men fra torsdag av vil temperaturene stige litt.

- Men temperaturene spretter ikke akkurat i været. Det blir fortsatt en kald værtype i nord. Nedbøren vil ligge i grenselandet mellom snø og sludd, og man kan fortsatt få snøbyger der fremover, sier han.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene