RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyt nordlyset i natt

Foto: Yvonne Haugen
Sist oppdatert:
Natt til søndag blir det ny sjanse for alle som gikk glipp av nordlyset over Oslo.

(iOslo.no) Med litt hell vil folk over hele Norge kunne se nordlyset på himmelen i natt.

Send inn dine bilder av nordlyset her.

- Statistisk går det flere år mellom hver gang folk sørpå får en slik opplevelse som i natt, en times tid fra midnatt. Og det ekstra sjeldne er at de kosmiske forholdene ligger til rette for at det samme skjer igjen mindre enn to døgn seinere, sier seniorrådgiver Pål Brekke ved Norsk Romsenter til Dagbladet.no.

Ny eksplosjon

En eksplosjon på sola med en påfølgende gassky førte til nordlyset over den klare vinterhimmelen over det sørlige Norge. Torsdag kveld var det en ny eksplosjon og nå nærmer gasskyen fra denne eksplosjonen seg jorda, og det kan gi nok et spektakulært skue.

Soleksplosjon
Seniorrådgiver ved Norsk Romsenter, Pål Brekke, forteller mer om det spektakulære nordlyset som vi kunne oppleve natt til fredag.

- Det var på onsdag at vi fikk en kraftig soleksplosjon i rommet, noe som også førte til at Fuglesangs romstasjon fikk problemer. Nesten to døgn etter nådde det ned til oss og det blafrende, fantastiske nordlyset vi kunne se i natt var faktisk bevegelser i jordens magnetfelt, sier Brekke til Nettavisen.

- Det er veldig gode muligheter at vi kan få se et lignende nordlys på lørdag kveld og natt til søndag. Det kommer selvfølgelig an på været, men det er gode sjanser for at vi kan få oppleve det igjen, understreker han.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere