*Nettavisen* Nyheter.

Nyt sola mens du kan

Skal man tro meteorologenes varsler kryper gradestokken endelig over 25 grader på Østlandet søndag. Og Bergen kan få se 20-tallet på gradestokken. Men hvor lenge varer det?

19.06.05 18:36

Østlendingene vil trolig få nyte sin første dag med temperaturer over 25 grader. Ved 10.30-tiden var det allerede 21 grader i Oslo sentrum. Men om sol og varme varer utover i neste uke, er langt fra sikkert. Allerede mandag ser det ut til å skye over.

En kaldfront over England og Skottland går østover og vil mandag komme inn over Vestlandet. Om ettermiddagen vil den samme kaldfronten nå deler av både Østlandet, Trøndelag og Nordland med en del regnbyger. Det vil også trolig være utrygt for torden.

Troms og Finnmark får derimot forbigående lettere vær, melder Storm Weather Center.

Søndag smiler imidlertid værgudene både til øst og vest. Varme sørlige vinder kan medføre at temperaturen stiger til 20-23 grader flere steder på Vestlandet.

Forsommeren har så langt i år vært uvanlig kald i Sør-Norge med en middeltemperatur i Bergen til nå i juni som ligger to grader lavere enn normalt.

Bergen har en ikke opplevd en eneste dag med temperaturer over 20 grader så langt i år, faktisk er den høyeste temperaturen målt til bare 17,8 grader. I dag er det sjanser for at Bergenserne kan se 20-tallet, men kaldfronten over Skottland er på vei østover og vil etterhvert gi tilskying på Vestlandet og kan hende litt regn nord på Vestlandet fra i ettermiddag.

Her kan du sjekke været der du bor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.