Nyt sommerværet nå

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

- Jeg vil ikke avlyse sommeren, men det kan bli ganske grått allerede til helgen.

18.08.10 16:00

Sjekk været der du bor

- Det spørs jo hva man legger i sommervarme, men noe skikkelig høytrykk ser ikke ut til å komme over landet de neste ukene, sier meteorolog Roar Inge Hansen ved StormGeo til Nettavisen.

Sommer i midten

For folk i Midt-Norge, deler av Nordland og på Mørekysten er det faktisk veldig varmt om dagen. Godværet vil ifølge Hansen vare fram til fredag.

- Sommeren er her nå. Temperaturene ligger opp mot 25 grader i Midt-Norge og på Vestlandet er det en skyet værtype, men allikevel varmt. På Østlandet dominerer gråværet, men også her er det sommertemperaturer, påpeker meteorologen.

Fra helgen av er det derimot meldt om mer nedbør i form av regn og regnbyger.

- Et lavtrykk fra vest vil påvirke hele landet. Mye tyder på at det blir dårligere vær, men det er mye usikkerhet rundt våre prognoser. Det er for tiden vanskelig å varsle været bare fire dager fram i tid.

Siste sommerdag i juli

I Danmark har meteorologene konkludert med at de har sett det siste til de varme sommerdagene. Noe som er dårlige nyheter for oss, siden høytrykkene gjerne treffer dette området før det kommer opp mot Sør- og Østlandet.

En sommerdag er i meteorologisk forstanden dag hvor temperaturen er over 25 grader.

- Vi har hatt mange sommerdager i juli, men de er det nok ikke mye håp om å få se flere av, sier vakthavende meteorolog, Steen Rasmussen, hos Danmarks Meteorologiske Institut til bt.dk.

Les også:Høsten kan bli varm

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.