*Nettavisen* Nyheter.

Nytt H1N1-tilfelle påvist i Oslo

Folkehelseinstituttet har tirsdag påvist et nytt tilfelle av H1N1-viruset hos en Oslo-kvinne.

20.05.09 15:01

Folkehelseinstituttet har tirsdag bekreftet ny influensa A (H1N1) hos en kvinne i Oslo, smittet på reise i USA. Hun er dermed det tredje tilfellet i Norge. Kvinnen følges opp av behandlende lege og smittevernlegen i Oslo, skriver Folkehelseinstituttet på sine hjemmesider.

Forventet
- Det er jo som forventet. Vi kommer til å få enkelttilfeller av svineinfluensa som har vært i utlandet hvor de er blitt smittet. Så det kommer inn flere tilfeller etter hvert, sier lege ved Folkehelseinstituttet Siri Hauge til Nettavisen.

- Denne kvinnen har hovedsakelig vært i Las Vegas i en ukes tid. Mest trolig så har smitten funnet sted der, sier smittevernlege i Oslo kommune Tore Wælgaard Steen til Nettavisen.

- Det er en voksen kvinne i 40-årene. Kvinnen ble syk allerede mens hun var i USA, men hun har ikke vært veldig syk. Hun kom hjem i forrige uke og var på legevakten lørdag, men dette svaret forelå ikke før i går kveld. Hun er i ganske bra form og har ikke vært på sykehus, sier Steen.

- Så vidt jeg vet så har ingen i familien hatt noen symptomer, sier han.

Kvinnen blir behandlet med Tamiflu og skal og skal etter planen holde seg hjemme ut uken.

Over 10.000 tilfeller
Verdens helseorganisasjon (WHO) har bekreftet 10.243, smittetilfeller av H1N1 i 40 land, og 80 dødsfall på verdensbasis.

- Det har vært en økning på 413 tilfeller bare det siste døgnet, sier talskvinne Fadela Chaib til Sky News. Av disse har 346 inntruffet i USA, mens Japan har registrert 51 tilfeller av smitte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.